Rodger W. Bybee amb Science Bits
En suport a la tasca de la International Science Teaching Foundation amb el projecte Science Bits per promoure la introducció de metodologies constructivistes a les aules d'arreu del món, i en col·laboració amb l' Academia Europaea, el proper 29 d'abril a Barcelona tindrem l'honor de comptar amb la presència de l'eminent pedagog americà Rodger W. Bybeewl director de l’equip que va crear el model d’ensenyament i aprenentatge de les 5E.

Rodger W. Bybee ens presentarà els fonaments i la recerca sobre aquest model educatiu d'èxit, base de la proposta educativa que promou Science Bits.

Què: Conferència a càrrec de Rodger W. Bybee sobre el model educatiu de les 5Es
Quan: dimecres 29 d'abril a les 18h.
On: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Carrer Montalegre, 5 (08001) Barcelona.

Sobre Rodger W. Bybee

RogerBybeeRodger W. Bybee és potser un dels pedagogs més importants dels Estats Units, destacant en l'àmbit de la didàctica de la ciència. Amb més de 40 anys de pràctica docent, havent exercit de mestre a Primària, Secundària, Batxillerat i a la Universitat, el Dr. Bybee ha estat el director del National Research Council’s (NRC) for Science, Mathematics, and Engineering Education (CSMEE), director del Biological Sciences Curriculum Study, i un dels líders del darrer currículum nacional de ciències dels Estats Units: els Next Generation Science Standards.

A més, és assessor a nombrosos organismes governamentals, incloent The National Academies, The U.S. Department of Education, The National Science Foundation, així com The American Institute of Biological Sciences. Anteriorment va presidir el Fòrum Nacional de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) per a l'informe PISA de ciències de l'any 2006.

Sobre el model de les 5Es

El model d’ensenyament 5E és un model constructivista basat en 5 fases: Engage, Explore, Explain, Elaborate i Evaluate.

Aquestes fases consisteixen a mobilitzar els coneixements previs dels alumnes; connectar les seves idees amb nous coneixements adquirits a través de la investigació i el descobriment; proporcionar explicacions formals d’aquells conceptes que serien difícils de descobrir intuïtivament; i facilitar oportunitats per demostrar els aprenentatges comprensius mitjançant la seva aplicació pràctica.

Desenvolupat per l’equip del Biological Science Curriculum Study Center (BSCS) sota la direcció del Dr. Rodger W. Bybee, el model 5E s’ha utilitzat des dels anys vuitanta en diverses escoles de Primària i Secundària dels Estats Units. Els estudis han demostrat una millora significativa en els aprenentatges conceptuals, en el desenvolupament de competències i un increment de l’interès per la ciència en els estudiants.

Science Bits utilitza cookies, tant pròpies com de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de cookies.