Escola Pop-Up per a nens colombians desplaçats de VeneçuelaActualment la frontera de Veneçuela es troba tancada per ordres del president d'aquest país. Això ha ocasionat un conflicte humanitari que es veu reflectit en milers de colombians deportats des de Veneçuela que avui arriben a Colòmbia sense recursos i sense feina.

Uns 20.000 colombians han resultat damnificats per la situació, segons la ONU: 1.532 deportats, mentre que 18.377 van tornar per por a ser expulsats.

Entre els deportats hi ha milers de nens que s'han quedat sense escola. Es per això que la Organización de los Estados Americanos (OEA) ha promogut una iniciativa educativa junt amb Virtual Educa, algunes autoritats colombianes i diverses empreses per crear una escola "Pop-Up" que donarà cobertura a 1.000 nens afectats per la situació.

L'escola ha estat construïda per l'empresa JP-IK en només 24 hores a 21479931212_2ceb81a476_o-2l'Institut Agropecuario Juan Frío i compta amb ordinadors portàtils i una pantalla virtual que permetrà realitzar les classes en un lloc protegit. A més, actuarà com a centre de recursos educatius per tota la comunitat del municipi de Villa del Rosario, Departament Norte de Santander.

Des de Science Bits s'han proporcionat continguts per l'aprenentatge de les ciències i des d'Operación Éxito es va recolzar la missió amb l'entrega de llicències i la formació d’onze professors i nou estudiants que es faran càrrec de la dinamització de l'aula.

Per obtenir més informació podeu consultar el comunicat de la OEA a:

http://www.oas.org/es/centro_noticias/comunicado_prensa.asp?sCodigo=C-236%2F15

Science Bits utilitza cookies, tant pròpies com de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Política de cookies.